De KEIJ Kamado BBQ

Het belangrijkste instrument van een ware grillmeester is uiteraard de BBQ. De KEIJ Kamado BBQ is gemaakt van hoogwaardig keramiek. Hierdoor is de temperatuur van de BBQ extreem goed te beheersen. De BBQ leent zich uitsteken voor het langzaam garen van grote stukken vlees op een lage temperatuur maar ook om te grillen op extreem hoge temperaturen. Wij van de BBQButcher adviseren de ‘Keij’ Kamado. Dit is een Kamado van hoge kwaliteit die daarnaast leverbaar is met talloze accessoires. De Keij Kamado is in 2019 uitgeroepen tot beste BBQ in zijn klasse.

 

Low & Slow

De reden dat de KEIJ Kamado zo goed beoordeeld word is het hoogwaardige cordiriet keramiek waar de BBQ's van gemaakt zijn. Door dit speciaal type keramiek is de KEIJ Kamado extreem goed in staat zijn warmte vast te houden. U hoeft alleen de BBQ aan te steken, tot de juiste lage temperatuur te laten komen (80-120 graden) vervolgens sluit u de luchttoevoer bijna volledig af en in combinatie met ons houtskool blijft de Kamado 8-12 uur op temperatuur. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat u met een plate setter of de divide & conquerer het grill oppervlakte afschermt van het directe vuur.

 

Searen

Als u alle luchtkanalen open zet dan loopt de temperatuur juist snel op en kan de BBQ al gauw heel maar dan ook heel heet worden (250 - 400 graden). Op deze temperaturen kunt u perfect een lekker steakje dichtschroeien. Op deze temperaturen grillen werkt het best i.c.m. met een gietijzeren rooster. Zo creëert u niet alleen een mooi grill streep op u steak maar karameliseert u de steak ook waarmee er een heerlijk nootachtig smaak aan u steak wordt gegeven.