Black Angus Picanha

Black Angus Picanha

Mooi stuk van het Noord-Amerikaanse Black Angus rund. Met dit BBQ Recept zet je eenvoudig een mooi stuk vlees op tafel. Het vlees voor dit recept bestel je uiteraard eenvoudig bij BBQButcher.nl

Benodigdheden:

- Black Angus Picanha, 120 dagen graan gevoerd

Maldon Smoked Seasalt

- Chimichurri

 

Materialen:

- KEIJ Kamado

- Plate setter of divide & conquerer

- Kernthermometer

- BBQ Handschoen of tang

 

Bereiding

Haal de Picanha minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de vetrand in - niet verder dan het vlees! - in sneden van ongeveer 2 centimeter dik. Herhaal deze sneden haaks op de eerste sneden zodat je mooie vierkantjes krijgt in het vet. Stel de divide & conquerer zo in dat de BBQ gereed is voor indirect grillen en stook de BBQ op tot 140 graden. Laat de Picanha met de vetkant naar boven indirect garen tot 46 graden in de kern en haal hem van de BBQ.

 

Maak vervolgens de BBQ gereed voor direct grillen en stook hem op tot hij goed heet is (minimaal 200 graden). Plaats vervolgens de Picanha met de vetrand naar beneden op de BBQ. Let op! Zodra het vet begint te smelten kunnen er vlammen ontstaan, gebruik dus ten alle tijden een BBQ handschoen en tang. Schroei de Picanha aan beiden kanten dicht tot deze een mooie kleur heeft. Haal hem vervolgens van de BBQ en laat nog 5-10 minuten rusten. Snij de Picanha in dunne plakken en breng op smaak met het Maldon smoked seasalt en de chimichurri.

Eet smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.