Black Angus Tri-Tip Caveman Style!

Black Angus Tri-Tip Caveman Style!

Stoer recept van de BBQ voor dit heerlijke graan gevoerde Noord-Amerikaanse Black Angus Tri-Tip.

Benodigdheden:

- Black Angus Tri-Tip

- Chimichurri

- Maldon Smoked Seasalt

 

Materialen

- Keij Kamado

- Kernthermometer

- Plate setter of Divide & Conquerer

- BBQ Handschoen

- BBQ Tang

 

Bereidingswijze:

Haal de Tri-Tip minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Stel de divide & conquerer in voor het indirecte grillen en stook de BBQ op tot 140 graden. Plaats vervolgens de Tri-Tip met de vetkant naar boven en gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 46 graden. Haal de Tri-Tip zodra deze de kerntemperatuur heeft bereikt van de BBQ en maak de BBQ gereed voor caveman style grillen.

 

Caveman style is een techniek waarbij het vlees direct op de kolen gebakken wordt. Hiervoor dien je alle roosters uit je BBQ te halen en de kolen goed op te stoken totdat de kolen rood gloeiend zijn. Als er nog as op de kolen ligt mag je deze er zoveel mogelijk af proberen te blazen. Trek vervolgens de BBQ handschoen aan en houd de tang in de hand. Leg daarna de Tri-Tip met de vetkant op de gloeiende kolen. Pas hierbij goed op want door het vet kunnen er vlammen ontstaan. Sluit - mits de kolen heet genoeg zijn - de onderste luchttoevoer om de kans op vlammen te verminderen.

 

Eet smakelijk!

 

Bestel nu de Tri-Tip bij BBQButcher.nl en je ontvangt alle producten gekoeld op de gewenste datum

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.