Eendenborstfilet met Cognac

Eendenborstfilet met Cognac

Traditioneel Frans recept, volle eendenborst geflambeerd met cognac

Producten:

Eendenborstfilet

Bruine suiker

Cognac

Maldon Smoked Seasalt

Materialen:

Gesloten BBQ

Kernthermometer

Sauspannetje

BBQ Handschoen

Aluminium bakje

 

Bereiding

Haal de eendenborstfilet minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast.

Snijd de vette kant van de eendenborstfilet kruislings in met een scherp mes.

Zorg dat de BBQ goed warm is, +/- 160 graden.

Plaats de eendenborstfilets indirect op de BBQ met de vette kant naar boven.

Gaar de eendenborstfilets tot een kerntemperatuur van 46 graden.

Grill de eendenborstfilets vervolgens nog kort direct met de vette kant naar beneden tot deze mooi krokant is.

Zet ondertussen het sauspannetje op de BBQ.

Leg de eendenborstfilets in een alu bakje en smeer de vette kant in met bruine suiker.

Giet vervolgens een scheut cognac in het sauspannetje en steek deze in de brand.

Giet de brandende cognac over de vette kant van de eendenborstfilets.

Snijd vervolgens de eendenborstfilets op de draad in dunne plakjes en kruid deze met een beetje zeezout.

Eet smakelijk!

Serveertip: Lekker met gebakken verse kriel en kastanje champignons

 

Bestel de eendenborstfilet nu bij BBQButcher.nl en ontvang de producten op de gewenste datum gekoeld bij jou thuis!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.