Flat Iron steak

Flat Iron steak

Lekker BBQ recept voor dit malse stukje gesplitste sukade van het graan-gevoerde originele Noord-Amerikaanse Black Angus rund. Bestel je BBQ vlees eenvoudig online bij BBQButcher.nl

Benodigdheden:

- Black Angus Flat Iron Steak, 120 dagen graan gevoerd

Maldon Smoked Seasalt

- Chimichurri

 

Materialen:

- KEIJ Kamado

- Plate setter of divide & conquerer

- Kernthermometer

 

Bereiding:

Haal de flat iron steak minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Stel je divide & conquerer in voor indirect grillen en stook de BBQ op tot 140 graden. Gaar vervolgens de flat iron steak tot 44 graden in de kern en haal het vlees van de BBQ.

 

Stel vervolgens de BBQ in voor direct grillen en stook hem op tot minimaal 200 graden. Schroei de flat iron steak kort dicht, haal hem weer van de BBQ af en laat hem nog 5-10 minuten rusten. Snijd de steak in dunne plakken en breng op smaak met het Maldon smoked seasalt en de chimichurri. Eet smakelijk!

Serveertip: De flat iron steak leent zich uitstekend om te gebruiken als carpaccio, snijd hem hiervoor wel in flinterdunne plakken.

 

Bestel nu de Black Angus Flat Iron Steak bij BBQButcher.nl en je ontvangt alle producten gekoeld op de gewenste datum

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.