Lamsbout

  • Geplaatst op
  • Door Sieb
  • Geplaatst in Lam
  • 0
Lamsbout

BBQ recept voor dit heerlijke braadstuk uit de bout van het lam, braad hem lekker met het beentje! Bestel je BBQ vlees online bij BBQButcher.nl

Benodigdheden:

- Lamsbout met been

- Verse Rozemarijn

- Ghee Rozemarijn

- Maldon Smoked Seasalt

 

Materialen:

- Keij Kamado

- Plate Setter of Divide & Conquer

- Kernthermometer

- Rolladetouw

 

Bereidingswijze: 

Haal de lamsbout minimaal een uur voor het BBQ'en uit de koelkast. Bind vervolgens de bout op met het rollade touw en zorg dat het takje rozemarijn tussen het touw en het vlees komt te liggen. Zorg dat de BBQ rond de 160 graden is en dat de divide & conquerer klaarligt voor het indirecte grillen. Plaats de lamsbout op BBQ en gaar tot een kerntemperatuur van 52 graden. Zorg er altijd voor dat je de probe van de kernthermometer dusdanig in het vlees steekt dat de juiste kerntemperatuur gemeten wordt. Smeer tijdens het garen de lamsbout in met de Ghee rozemarijn.

 

Haal de lamsbout zodra deze een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt van de BBQ en stel de divide & conquerer in voor het directe grillen. Stook vervolgens de BBQ flink op tot een temperatuur van 200 graden. Smeer de lamsbout nogmaals in met de Ghee en gril hem nog kort direct op beide kanten. Haal de lamsbout van de BBQ en laat vervolgens nog 5-10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en breng op smaak met het Maldon smoked seasalt.

Eet smakelijk!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.