Lamsrack

  • Geplaatst op
  • Door Sieb
  • Geplaatst in Lam
  • 0
Lamsrack

Lekker mals stukje lam van de BBQ. Eenvoudig recept, je bestelt je vlees uiteraard online bij BBQButcher.nl

Benodigdheden:

- Lamsrack

- Tuinkruidenmarinade

- Maldon Smoked Seasalt

 

Materialen

- Keij Kamado

- Kernthermometer

- Plate setter of Divide & Conquerer

 

Bereidingswijze:

Haal de lamsrack minimaal 1 uur van te voren uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen. Smeer de lamsrack in met de tuinkruiden marinade. Stel vervolgens de divide & conquerer zo in dat de BBQ gereed is voor het indirecte grillen en stook hem op tot 180 graden. Plaats de lamsrack op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 50 graden.

 

Haal vervolgens de lamsrack van de BBQ af en stel de divide & conquerer in op direct grillen. Stook de BBQ op tot 200 graden en grill de lamsrack nog kort direct. Haal de lamsrack van de BBQ en laat hem 5-10 minuten rusten. Snijd vervolgens de rack tussen de botten en breng de losse racks op smaak met het Maldon smoked seasalt. Eet smakelijk!

Serveertip: lekker met wat parelcouscous en gegrilde courgettes. 

 

Bestel nu de Lamsrack bij BBQButcher.nl en je ontvangt alle producten gekoeld op de gewenste datum

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.