Lamsschouder

  • Geplaatst op
  • Door Sieb
  • Geplaatst in Lam
  • 0
Lamsschouder

Recept voor een heerlijk stuk lamsvlees gekruid met Ras el Hanout en langzaam gegaard op de BBQ!

Benodigdheden:

- Lams Schouder met been

- Ras El Hanout Kruiden

 

Materialen:

- Keij Kamado

- Plate setter of Divide & Conquer

- Kernthermometer

- Aluminium folie

 

Bereidingswijze:

Haal de schouder minimaal 1 uur van te voren uit de koeling, kruid het vlees met de Ras El Hanout kruiden en laat hem op kamertemperatuur komen. Stel de divide & conquerer in voor indirect grillen en stook de BBQ op tot ongeveer 120 graden. Plaats vervolgens de lamsschouder op de BBQ en laat het garen tot een kerntemperatuur van 72 graden.

 

Pak vervolgens de schouder in met aluminium en laat het vlees nog circa 1,5 uur doorgaren. Na anderhalf uur haal je de schouder van de BBQ en als het goed is kan je nu met een vork eenvoudig het vlees van het been trekken. Als dit nog niet lukt moet je de schouder nog verder door laten garen. De pulled lamb gaat heerlijk samen met een verse yoghurt muntsaus in een wrap.

Eet smakelijk!

 

Bestel nu de Lamschouder bij BBQButcher.nl en je ontvangt alle producten gekoeld op de gewenste datum

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.