Porchetta

Porchetta

Heerlijk BBQ Recept voor deze Italiaanse buikspek rollade, langzaam gegaard op zijn best!

Producten:

  • Porchetta
  • Ghee Easy
  • Zeezout

 

Materialen:

 

Bereiding

Haal de Porchetta minimaal een uur voor het BBQ’en uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Stel de Kamado in voor indirect grillen met de platesetter en zorg dat de BBQ goed warm is +/- 120 graden.

Leg de porchetta indirect op de BBQ en laat deze garen tot een kerntemperatuur van 78 graden. Smeer tijdens het garen de porchetta een aantal keer in met de Ghee.

Zodra de porchetta zijn kerntemperatuur heeft bereikt haal je hem van de BBQ.

Stook vervolgens de BBQ op tot 180 graden. Smeer de porchetta nog een keer goed in met de Ghee en grill deze nog rondom direct op de BBQ.

Snijd de porchetta in mooie plakken, en breng hem op smaak met het zeezout.

Eet smakelijk!

Reacties

  1. Vincent Vincent

    Heerlijk om "Low and Slow" op de kamado te bereiden. Het (meegeleverde!) Maldon Smoked Seasalt tilt de smaak naar een nog hogere dimensie.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.