Pork Belly
- Geplaatst op
- Door Sieb
- Geplaatst in Heyde Hoeve, Varken
- 0

Lekker en eenvoudig BBQ Recept. Low & slow is dit stuk buikspek op zijn lekkerst! Je bestelt het vlees eenvoudig online bij BBQButcher.nl
Producten:
- Buikspek
- Butcher BBQ Rub
- Butcher BBQ Saus
- Apple Wood Chips
Materialen:
Bereiding
Kruid het stuk buikspek met de BBQ rub. Stel de BBQ in voor indirect grillen en zorg dat de BBQ warm is, +/- 120 graden. Plaats vervolgens het stuk buikspek indirect op de BBQ en leg het rookhout op de kolen
Gaar het buikspek tot een kerntemperatuur van 78 graden. Steek de kernthermometer in het vlees op de juiste temperatuur te meten. Als het vlees zijn kerntemperatuur heeft bereikt, smeer dan het stuk in met de Butcher BBQ saus en leg hem weer indirect op de BBQ.
Laat de saus vervolgens nog +/- 20 minuten karameliseren. Haal het vlees van de BBQ en laat het nog zeker 10 minuten rusten.
Snijd het stuk buikspek vervolgens in mooie plakken.
Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...