Spareribs
- Geplaatst op
- Door Sieb
- Geplaatst in Heyde Hoeve, Varken
- 0

Heerlijk BBQ recept voor dikke vleesribben van het Heyde Hoeve varken. Je bestel het vlees eenvoudig online bij BBQButcher.nl
Producten:
- Spare-ribs
- Butcher BBQ Rub
- Butcher BBQ saus
- Appel wood Chips
- Roomboter & suiker
Materialen:
- Keij Kamado
- Plate Setter
- Kernthermometer
- Lakkwast
- Gietijzeren pan
- Aluminium folie
Bereiding:
Kruid de spare-ribs met de Butcher BBQ Rub. Stel de KEIJ Kamado in voor het indirecte grillen en zorg dat de BBQ goed warm is +/- 120 graden
Week het rookhout met een beetje water en leg dit tussen de kolen. Plaats de spare-ribs indirect op de BBQ.
Smelt ondertussen de boter met suiker in de gietijzeren pan. Haal na 2.5 uur de spare-ribs van de BBQ, smeer de binnenkant in met een scheut gesmolten boter en pak deze in met aluminium folie.
Leg de spare-ribs nog 1,5 uur met bolle kant naar beneden terug op de BBQ. Pak na 1,5 uur de spare-ribs uit en lak ze af met de Butcher BBQ Saus.
Leg de spare-ribs nog 40 minuten indirect op de BBQ. Laat vervolgens de spareribs ruim 10 minuten rusten.
Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...