Steak Tartare van Hert

Met de hand gesneden steak tartare van hert, met een kwarteleitje en truffelmayo!
Producten:
Hertenbiefstuk
Worcestersaus
Tabasco
Grove mosterd
Gerookt paprikapoeder
Sjalot
Cornichons
Zwarte peper
Fijngehakte peterselie
Truffelmayonaise
Kwarteleieren
Maldon Smoked Seasalt
Eco Wood Chips Beech
Materialen:
Bereiding
Haal de hertenbiefstuk minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast.
Week het rookhout in een bakje met water.
Zorg dat de BBQ goed warm is, +/-120 graden.
Plaats het rookhout tussen de kolen.
Leg de hertenbiefstuk vervolgens indirect op de BBQ.
Haal na 10 minuten de hertenbiefstuk van de BBQ.
Laat de hertenbiefstuk vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast afkoelen.
Snijd de hertenbiefstuk in dunne plakken en vervolgens in reepjes.
Pak nu 2 messen tegelijk en houd deze kruislings tegen elkaar.
Snijd nu het vlees zo fijn mogelijk.
Kruid het vlees met de peper, zeezout, gerookt paprikapoeder, tabasco, mosterd en worcestersaus.
Voeg vervolgens een aantal kwarteleiren toe, totdat het een mooie homogene massa wordt.
Voeg vervolgens wat fijngesneden sjalotjes en cornichons toe.
Maak een mooi bolletje en plaats deze op het bord.
Trek een streepje truffelmayo over de steak tartare en maak het bord af door een kwartelei open te breken en op de steak tartare te plaatsen.
Eet smakelijk!
Serveertip: Lekker als voorgerecht!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...