Steak Tartare van Hert

Steak Tartare van Hert

Met de hand gesneden steak tartare van hert, met een kwarteleitje en truffelmayo!

Producten:

Hertenbiefstuk

Worcestersaus

Tabasco

Grove mosterd

Gerookt paprikapoeder

Sjalot

Cornichons

Zwarte peper

Fijngehakte peterselie

Truffelmayonaise

Kwarteleieren

Maldon Smoked Seasalt

Eco Wood Chips Beech

 

Materialen:

Gesloten BBQ

Bereiding

Haal de hertenbiefstuk minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast.

Week het rookhout in een bakje met water.

Zorg dat de BBQ goed warm is, +/-120 graden.

Plaats het rookhout tussen de kolen.

Leg de hertenbiefstuk vervolgens indirect op de BBQ.

Haal na 10 minuten de hertenbiefstuk van de BBQ.

Laat de hertenbiefstuk vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast afkoelen.

Snijd de hertenbiefstuk in dunne plakken en vervolgens in reepjes.

Pak nu 2 messen tegelijk en houd deze kruislings tegen elkaar.

Snijd nu het vlees zo fijn mogelijk.

Kruid het vlees met de peper, zeezout, gerookt paprikapoeder, tabasco, mosterd en worcestersaus.

Voeg vervolgens een aantal kwarteleiren toe, totdat het een mooie homogene massa wordt. 

Voeg vervolgens wat fijngesneden sjalotjes en cornichons toe.

Maak een mooi bolletje en plaats deze op het bord.

Trek een streepje truffelmayo over de steak tartare en maak het bord af door een kwartelei open te breken en op de steak tartare te plaatsen.

Eet smakelijk!

Serveertip: Lekker als voorgerecht!

 

Bestel de Hertenbiefstuk nu bij BBQButcher.nl en ontvang de producten op de gewenste datum gekoeld bij jou thuis!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.