Combi start pakket Smokerbox met rookhout Chips Apple, Cherry, Oak en Beech

€29,00 €25,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wanneer gebruik je een smokerbox?

Voor gebruik op een gasbarbecue altijd een smokerbox gebruiken. Ook voor rooksessies die langer duren is een smokerbox makkelijker om te gebruiken. Wil je maar beperkte tijd rook toevoegen? Dan is een rookbox onmisbaar. Het is uiteindelijk makkelijker om de rookbox na bijvoorbeeld een half uur te verwijderen dan de chips tussen de kolen uit te vissen. Voor meer rooksmaak de chips voor gebruik kort in water weken.

Welke soort hout gebruik je voor welk gerecht?

  • Apple (appel), geeft een subtiele, zoetige rooksmaak. Deze rooksmaak gaat heel goed samen met gevogelte en varken. Vooral spareribs gerookt met apple rookhout is een aanrader!
  • Cherry (kers); het zoetige, fruitige karakter van kersenrook gaat eigenlijk samen met alle denkbare gerechten. Wild, varken, rund, gevogelte, groente en zelfs fruit gedijen heel goed in kersenrook.
  • Eiken(oak) rookhout is perfect geschikt voor het bereiden van wild, rund- en lamsvlees. Het geeft een stevige, maar niet overheersende rooksmaak af.
  • Beuken(beech) rookhout geeft een milde rooksmaak die heel breed inzetbaar is. Eigenlijk gaat beech samen met alle denkbare gerechten, van vlees, gevogelte, vis tot en met groente. Het is daarnaast door de milde rooksmaak ook heel geschikt als je net begint met roken. 

Specificaties

Afmeting: 22,5 x 9 centimeter

Materiaal: RVS type 304

Inhoud start pakket:

  • 1x smokerbox
  • 4 zakken rookhout chips à 500 gram in de smaken: 

        - Apple

        - Cherry

        - Oak

        - Beech

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen