Gietijzeren sauspannetje

€9,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

De voordelen van dit gietijzeren pannetje

Mooi klein gietijzeren pannetje. Ideaal om op een hoekje van je bbq een sausje of klein gerechtje te bereiden. Ook leuk om kleine gerechtjes in te serveren. Dit pannetje is een ideale aanvulling op je barbecue accessoires.

Onderhoud van een gietijzeren pan

Voor het eerste gebruik is het belangrijk de pan te seasonen:

Maak de pan goed schoon met water en afwasmiddel. Zet hem vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de pan minimaal dertig minuten. Maak de pan hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.

Vet de gietijzeren pan daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de pan terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat deze daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de pan is afgekoeld, vet deze dan nog 1 keer in. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de pan klaar voor gebruik.

LET OP: gebruik geen zonnebloemolie voor het seasonen, daar gaat de pan van plakken.

Na gebruik volstaat een sopje van water met een paar druppels afwasmiddel om de pan schoon te maken. De gietijzeren pan is niet geschikt voor de vaatwasser. 

Eigenschappen van dit pannetje

  • Binnendiameter: ca. 14,5 cm
  • Buitendiameter: 15,5 cm
  • Breedte inclusief greepjes: 18,5 cm
  • Diepte: ca. 5 cm
  • Gewicht: ca. 0,655 kg
  • Volume: ca. 0,7 liter
  • Zeer gelijkmatige hitteverdeling 
  • Perfect voor bereiden van sauzen, kleine gerechten of souffles.
  • Geschikt voor:
    • Gas
    • Halogeen
    • Inductie
    • Keramisch
    • Elektrisch
    • Oven
    • Barbecue
    • Zo tussen de kolen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen