Laguiole 6 steakmessen - London Mix -1,5 mm

€99,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Laguiole steakmessen van Jean Dubost:

Laguiole Jean Dubost is sinds ongeveer 1995 aangesloten bij Laguiole. Van oorsprong horen ze daar niet bij. Het was eerst een replica, maar omdat Forge Laguiole, de maker van Laguiole, het product zo goed vond heeft hij Jean Dubost uitgenodigd om bij hem te komen werken. Jean Dubost maakt daardoor sinds 1995 onderdeel uit van de originele Laguiole in Aubrac. Hier komt alles, op tropische houtsoorten na, vandaan. Alle producten worden hier handgemaakt. 

kenmerken van Laguiole Jean Dubost:

  • Het bestek van Laguiole Jean Dubost wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt zoals olijfhout, parelmoer en ossenhoorn. Voor het mes zelf wordt er Sandvik staal gebruikt. Dit staal zorgt ervoor dat het mes makkelijk te slijpen is en lang scherp blijft. Ideaal om ervoor te zorgen dat je je vlees makkelijk snijdt. 
  • Een echt vleesmes heeft nooit kartels. Deze messen zijn dan ook specifiek bedoeld voor het snijden van vlees. Een echte Laguiole-messenmaker weet dat vlees snijden veel lastiger is met een gekarteld mes. Vandaar dat de authentieke Laguiole messen dan ook nooit kartels hebben. 
  • Het Laguiole bestek staat erg bekend om zijn insectvormige icoon. Over wat het icoontje inhoud bestaan 2 theorieën: Het ontwerp zou een bij moeten voorstellen dat Napoleon Bonaparte uitreikte aan zijn moedige soldaten. De kans dat dit de goede theorie is is erg klein, omdat de “bij” op het Laguiole mes pas werd geïntroduceerd toen Napoleon al meer dan 100 jaar dood was. Wat ook zou kunnen is dat het symbool een vlieg is. De smeden zelf gebruiken deze term. Hier zit echter geen betekenis achter. De vlieg zou alleen dienen om de duim te laten rusten op het gedeelte boven de springveer. 

specificaties:

De vlijmscherpe, stijlvolle en solide 6-delige Laguiole steakmessen set ligt goed in de hand.

Het heeft een:

  • staaldikte van 1,5 mm
  • Roestvrijstalen lemmet uit één stuk met hardheid HRC 52/56
  • heft van ABS (duurzame kunststof)

En is:

  • geproduceerd in Frankrijk (te herkennen aan het woordje 'France' dat in het lemmet van het mes)
  • geschikt voor de vaatwasser (65°)

De messen kunnen zonder gevolgen in de vaatwasser hoewel met de hand afwassen beter is omdat ze dan langer scherp blijven.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen