Marabu- restaurant kwaliteit - 10 kg

€21,99
Beschikbaarheid: Op voorraad

Waarom houtskool van restaurantkwaliteit gebruiken?

Houtskool van restaurantkwaliteit bestaat uit één soort kolen in grote stukken. Het formaat van de stukken zorgt dat veel lucht tussen de kolen kan circuleren, waardoor de kolen heel efficiënt branden, de temperatuur goed te regelen is en je weinig as overhoudt.


De voordelen van Marabu houtskool

Deze Marabu is gemaakt van de Marabu-di-chrostachys boom die groeit in Cuba. Marabu is een hardere houtskool dan black White quebracho met een zeer dichte structuur en grote stukken (5 - 20 cm), waardoor de calorische waarde heel hoog is. Dat betekent dat je veel hogere temperaturen kunt bereiken met Marabu en/of een langere verbrandingsduur hebt. Dat maakt deze kolen heel geschikt voor zowel pizza's als super low en slow en alles wat daar tussen zit. De Marabu-di-chrostachys boom woekert en verdrukt zo andere gewassen. Om het evenwicht in de natuur te behouden, wordt Marabu gekapt. Mooie inkomstenbron voor de bewoners van Cuba en super goede kolen voor ons. Iets met een mes en twee kanten ;-)


De specificaties op een rijtje:

  • grote stukken, weinig tot geen gruis;
  • FSC hout;
  • CO2 neutraal;
  • laag asgehalte;
  • Neutrale rooksmaak;
  • hoge calorische waarde, kan goed heet worden en/of lange verbrandingsduur
  • Kan na gebruik meerdere keren worden aangestoken

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen