Pizzasteen, 42 cm. (voor 21",23",25")

€35,00
Artikelnummer: AC0020
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 2-3 Dagen

Hoe maak je een pizza met een pizzasteen op je barbecue:

Het best is om gebruik te maken van de indirecte grill methode, dit houdt in dat de kolen aan de zijkanten worden gelegd en de steen dus niet direct boven de kolen wordt geplaatst. Leg de pizzasteen direct op de barbecue zodat deze gelijkmatig wordt verwarmd (hiermee wordt voorkomen dat de steen breekt). Zorg ervoor dat de temperatuur van de steen stabiel tussen de 250 en 300 graden ligt. Nu is de steen warm genoeg. Strooi er eerst wat meel of bloem overheen en leg de pizza daarna voorzichtig op de steen. Met gesloten deksel is de pizza binnen 5 tot 10 minuten klaar. Een handig Kamado accessoire bij deze pizzasteen is de pizzaschep voor het maken van nog betere pizza's.

 

De grootte van je bbq pizzasteen bepalen:

Deze pizzasteen Large past precies op large Kamado's.

 

Onderhoud van een pizzasteen:

Een pizzasteen heeft bijna geen onderhoud nodig, alleen schoonvegen met een droge doek na gebruik en de aangekoekte ingrediënten eraf schrapen. Was de steen absoluut niet af met water, het water trekt in de steen, waardoor deze bij volgend gebruik zal breken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen