Combipakket Rookhout Chips Medium

€25,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Roken met rookchips

Strooi een handvol chips op en rond de gloeiende kolen. Voor meer rooksmaak de chips voor gebruik kort in water weken. Voor gebruik op een gasbarbecue altijd een smokerbox gebruiken. Ook voor rooksessies die langer duren is het makkelijker om een smokerbox te gebruiken. 

  • Apple (appel), geeft een subtiele, zoetige rooksmaak. Deze rooksmaak gaat heel goed samen met gevogelte en varken. Vooral spareribs gerookt met apple rookhout is een aanrader!
  • Cherry (kers); het zoetige, fruitige karakter van kersenrook gaat eigenlijk samen met alle denkbare gerechten. Wild, varken, rund, gevogelte, groente en zelfs fruit gedijen heel goed in kersenrook. 
  • Eiken(oat) rookhout is perfect geschikt voor het bereiden van wild, rund- en lamsvlees. Het geeft een stevige, maar niet overheersende rooksmaak af.
  • Beuken(beech) rookhout geeft een milde rooksmaak die heel breed inzetbaar is. Eigenlijk gaat beech samen met alle denkbare gerechten, van vlees, gevogelte, vis tot en met groente. Het is daarnaast door de milde rooksmaak ook heel geschikt als je net begint met roken. 

Op zoek naar je eigen smaak? Mix de verschillende soorten eens. Zo is onze BBQButcher groot fan van de combinatie Beech en Apple voor zijn spareribs.

Nieuwe topcombinaties ontdekt? Laat het ons vooral weten, altijd leuk om andere BBQ-fans daar ook weer mee te kunnen inspireren!

Inhoud

  • 8 zakken rookchips à 500 gram (2x apple, 2x cherry, 2x oak, 2x beech)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen