De verschillende soorten BBQ's

Er zijn zoveel verschillende soorten barbecues op de markt, het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij je past. Iedere barbecue heeft voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen wat het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past.

Gas versus houtskool

Een gasbarbecue is gemakkelijk in gebruik en biedt snelle, consistente verwarming. Het enige wat je hoeft te doen is de gasfles aansluiten en de barbecue aansteken, en je kunt direct beginnen met barbecueën.Gasbarbecues zijn ook gemakkelijk te reinigen en vereisen weinig opstarttijd.

 

Een houtskool barbecue daarentegen geeft het vlees een unieke, rookachtige smaak die je niet krijgt bij een gasbarbecue. Houtskool barbecues zijn ook vaak goedkoper dan gasbarbecues, hoewel ze wat meeronderhoud vereisen en langer opwarmtijd hebben. Wij raden aan altijd een houtskool barbecue te gebruiken vanwege de unieke smaak die het hout aan je producten geeft.

 

Soorten houtskool BBQ's

Er zijn verschillende soorten houtskool barbecues om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke kenmerken en gebruiksmogelijkheden. Hier zijn een paar populaire opties:

 

Traditionele houtskool barbecue

De traditionele houtskool barbecue is wat je waarschijnlijk het meeste tegenkomt en is gemaakt van roestvrij staal of gegalvaniseerd staal.Het vuur wordt aangestoken in een vuurschaal onder het grillrooster, en de temperatuur kan worden geregeld door de luchttoevoer te regelen met de luchtroosters aan de zijkanten van de barbecue.

 

Hibachi 

Een hibachi is een kleine, draagbare barbecue die vaak wordt gebruikt voor het barbecueën van kleine hoeveelheden vlees of groenten. Hibachi's zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal of ijzer en hebben een rond grillrooster dat op een laag vuur wordt gelegd. Ze zijn ideaal voor het barbecueën op kleine ruimtes of voor het meenemen naar parken of stranden.

 

Smoker

Een smoker is een speciaal type barbecue dat is ontworpen om vlees op lage temperatuur te roken gedurende een lange periode van tijd. Smokers zijn meestal gemaakt van roestvrijstaal met een apart compartiment waarin het vuur wordt gestookt. De rook van het vuur komt vervolgens terecht in de zogeheten rookkasten waar je producten liggen te garen.

 

Braai

Een braai is een traditionele Zuid-Afrikaanse barbecue die vaak wordt gebruikt om vlees op lage temperatuur te roken. Braais zijn meestal gemaakt van gegalvaniseerd staal of roestvrij staal en hebben een apart compartiment voor het vuur en een apart compartiment voor het roken van het vlees. Ze worden vaak gebruikt voor het maken van grote hoeveelheden vlees, zoals worstjes, varkensribben en varkensvlees.

 

Kamado

Een kamado barbecue is gemaakt van keramiek en heeft een ronde vorm. Het vuur wordt aangestoken in een speciaal daarvoor bestemd vak in het midden van de barbecue en de temperatuur kan worden geregeld door de luchtroosters te verstellen. Kamado barbecues zijn bekend om hun hoge efficiëntie en hun vermogen om een hoge, constante temperatuur te behouden gedurende langere tijd. Dit zorgt ervoor dat kamado’s geschikt zijn voor zowel low en slow bereidingen als bereidingen op hoge temperaturen.

 

Kies de barbecue die bij jou past

Er zijn zoveel verschillende soorten barbecues om uit te kiezen, dus het is belangrijk om te overwegen welke het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past. Gasbarbecues zijn gemakkelijk in gebruik en bieden snelle, consistente verwarming, terwijl houtskool barbecues de unieke, rookachtige smaak geven die veel mensen zoeken. Bekijk alle opties en overweeg welk type het beste bij jou past voordat je een aankoop doet.

BBQButcher.nl

Bij BBQButcher.nl zit goed eten in ons DNA. Het bedrijf is ontstaan vanuit een echte slagersfamilie. Wij doen niets liever dan onze passie voor goed eten en genieten met anderen delen.

Volg onze socials