Winter BBQ's: Leuke ideeën voor een gezellige winterse barbecue

Brr... koud, dan ga je toch niet barbecueën? Tuurlijk wel! Warm lekker met z'n allen op rondom het vuur en geniet van de lekkerste winterse gerechten en dranken. Met deze tips zorg je dat je altijd een perfecte winter barbecue organiseert

Wat maakt een winter barbecue leuk?

Een winter barbecue kan net zo leuk zijn als een barbecue in de zomer, met de juiste voorbereidingen en een goed gezelschap. Het toevoegen van elementen die de kou tegen gaan zoals vuurkorven, dekentjes en warme dranken kan ervoor zorgen dat je het gezellig en comfortabel hebt tijdens je barbecue. Het is ook heerlijk om te genieten van winterse gerechten zoals gegrilde groenten, gestoofd vlees en geroosterde noten.

Hoe organiseer je een winter barbecue?

Om een succesvolle winter barbecue te organiseren, is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Zorg ervoor dat je voldoende bescherming hebt tegen de kou, zoals een tent of een verwarmd gebied. Het is ook een goed idee om voldoende brandstof te hebben voor je grill of barbecue, zodat je de hele avond kunt blijven grillen. Zorg voor voldoende zitplaatsen en dekentjes om warm te blijven. En vergeet natuurlijk de aankleding niet. De winterperiode leent zich altijd heel goed om alles gezellig aan te kleden, zo maak je van jouw diner of feest een avond om nooit meer te vergeten!

5 Tips voor een succesvolle winter barbecue

Volg deze tips en je zorgt altijd voor een heerlijk avondje samen met familie, vrienden of collega's.

Zorg voor voldoende brandstof voor de extra heaters en natuurlijk je barbecue.

Dit lijkt vanzelfsprekend maar gaat vaker mis dan je denkt. Als heaters draaien, vuurkorven branden en je barbecue loeiend heet wordt kan het namelijk snel gaan. Zorg dus altijd dat je genoeg hout/gas in huis hebt om alles te laten draaien.

Zet een tent of een ander verwarmd gebied op om je te beschermen tegen het weer.

Een heater of vuurkorf heeft weinig nut als ze midden in de open lucht staan. Zorg daarom altijd dat ze een gebied kunnen verwarmen. Een overkapping in je tuin leent zich hier perfect voor. Heb je deze niet? Zet dan een tent op. Let op! Als je een tent op zet denk dan wel altijd aan de brandveiligheid.

Zorg voor voldoende zitplaatsen en dekentjes om warm te blijven.

Staand koukleumen is natuurlijk het laatste wat je wilt in de winter. Zorg daarom altijd dat er genoeg zit plekken zijn met comfortabele warme dekentjes of eventueel rondom een kampvuur. Zo zorg je dat iedereen warm blijft en het brengt ook een stukje gezelligheid met zich mee.

Serveer warme dranken zoals glühwein of warme chocolademelk.

Bij uitstek de drankjes die je wilt serveren bij een winter barbecue: glühwein en warme chocolademelk. Het maakt het natuurlijk extra leuk als je deze dranken op de barbecue zelf opwarmt. Gebruik hier voor een Dutch Oven of ander gietijzeren pan, zo zorg je dat de opgewarmde dranken lang warm blijven.

Gril winterse gerechten zoals gestoofd vlees, gegrilde groenten en geroosterde noten.

Er zijn natuurlijk genoeg producten en gerechten die uitstekend passen bij de winter. Denk hierbij aan producten als:

  • Gestoofd vlees: rundvlees, lamsvlees, varkensvlees
  • Gegrilde groenten: rode bieten, wortelen, pastinaak, pompoen
  • Geroosterde noten: amandelen, walnoten, pecannoten
  • Warme dranken: glühwein, warme chocolademelk, koffie, thee
  • Dessert: appelkruimeltaart, warme chocoladecake, koffie-ijs

Alleen bij het lezen van deze gerechten krijg je het al warm toch?

Met deze tips en ideeën organiseer je een leuke en succesvolle winter barbecue. Vergeet niet om te genieten van het gezelschap en de winterse sfeer!

The Foodstory

Al onze producten zijn verkrijgbaar bij the Foodstory in Amstelveen. Kom langs en ontdek de unieke verhalen achter onze producten.
Foodstory.nl

Volg onze socials